Om oss på fotbollsgymnasiet

traning varje formiddag

Det finns ca 16 platser/läsår på vårt elitfotbollsgymnasium. Uttagningen sker i samråd med distriktsförbund, spelarens förening, scouting, intervjuer och vid en talang-camp på skolan. Träningen som bedrivs på skolan är individuellt anpassad för att utveckla just dig och dina utvecklingsområden. Vi lägger stor tonvikt på teknik, spelförståelse och positionsanpassad träning. All träning är schemalagd på förmiddagarna och varje årskurs tränar tillsammans, men med pojkar och flickor i olika grupper.

Bosch Rexroth-hallen

Faciliteter
Den mesta tiden tillbringar vi i nybyggda Bosch Rexroth-hallen. Det är en fotbollshall med en yta på 70 x 40 meter. Under våren och tidig höst är träningarna förlagda till konstgräsplanen på Skyttis IP. Det är dessutom två testperioder på Fjällräven Center, med Modo sports Academy, där eleverna får en grundlig screening med toppmodern utrustning. Utöver detta har eleverna tillgång till ett fullt utrustat gym.

Nolaskolan

Örnsköldsviks gymnasieskolor (Parkskolan och Nolaskolan)
Skolorna erbjuder goda förutsättningar för dig som går på fotbollsgymnasiet.

• träningskläder och träningsredskap
  • busskort och transport till träning
  • mellanmål efter träningen
  • subventionerade middagar